Küüslaugu kasulikkusest on ilmselt kõik kuulnud. Kui mitte muidu, siis lõikuskuul ja külmemal ajal vahendab iga endast lugupidav meediakanal vähemalt ühe nupukese nimetet köögiviljast.
Tihti on inimesed nõutud – sööks ju kah küüslauku, kuid see hais, see jube hais, mis suhu jääb! Noh, või lõhn siis. Kuidas kellelegi.
Aga on mõned head ja käepärased võtted, millega end ja teisi ära petta. Enese küüslauguga harjutamist oleks hea alustada kvaliteetsest küüslaugust, millel ei ole haigustunnuseid ega mehaanilisi kahjustusi.
Algajale ehk kõige lihtsam viis on proovida tumeda leiva ja võiga. Määri enda toidusedeliga kokku sobiv kogus ehtsat taluvõi leivale ja lõika õhukesed viilud küüslauku peale. Kõik kokku on maitsev ja tervislik amps tublisti vähema lõhnaga.
Edasijõudnutele soovitaksin lisada veel mõned marjad, näiteks mõni väikseid punaseid sõstraid. Seda puhtalt uhkuse ja ekstreemsuse mõttes. Esialgse ehmatuse – küüslauk ja marjad – puhul meenuta, et marineeritakse ju hapuga ning eks sõstar hapu ju ongi. Huvitava maitsekoosluse annab küll ja ilus on ka.
Dipikastmete sõpradega läheb libedamalt, kuna nemad on kartulikrõpsude monotooni kindlasti ergutanud erinevate lisanditega ja uute võimaluste otsingutel tiba julgemad. Suurepärase dipika saab, segades kokku maitsestamata jogurti, peeneks hakitud küüslauguvõrsed ja näpuotsaga soola. Lihtne ja maitsev.
Loomulikult võib kokkamistuhinas lisada näiteks peeneks, siis täiesti peeneks riivitud porgandit, mis annab suurepärase värvimängu. Või siis vastupidi – porgand peenteks tikkudeks ja dippida kastmesse. Harjutab isegi lapsed naturaalsetest vitamiinidest lugu pidama.
Asendades hakitud võrsed hakitud küüslauguküünega, saab kreftisema ampsu, lõhna muidugi ka 🙂
Eelkirjeldatu on korralik baas heale külmale kastmele, olgu siis suvisele salatile või grillikutele. Niisiis küüslaugulõhna peitmise tehnikast jõudsimegi tasapisi kergemat sorti köögitegevuseni.
Võin lubada, et ajaga lõhn kaob, sest sellega harjub lihtsalt ära. Noh, enne elutähtsat kohtingut ehk ei ole mõistlik küüslauku menüüsse lisada, kuid neid tavalisi päevi kipub inimese elus rohkem olema, nii et aega harjutamiseks leiab ikka.
Küüslauku omale saad tellida siit : https://www.garlic.ee/toode/kuuslauk/
—
Siinkirjutaja on rõõmuga nõus kuulama lugejate asjasse puutuvaid kommentaare ja omapoolseid nõuandeid.
Oleme tänulikud sõbraliku õhkkonna eest! Ebaviisakusi ei avaldata.
Värsked kommentaarid